Tüp Bebek Nedir?

Tüp Bebek Nedir?

Tüp bebek, yumurtanın laboratuvar ortamında sperm ile döllendirilerek embriyonun rahim içine yerleştirilmesi işlemidir. Embriyo rahim içi zara tutunarak bebek oluşacaktır.

Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tüp bebek tedavisinde günümüzde en çok kullanılan yöntem intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu (ICSI)yöntemidir. Bu yöntem ile ilk gebelik 1992 yılında elde edilmiştir. Daha öncesinde kullanılan yöntemde in-vitro fertilizasyondur. Yumurtaların geliştirilmesini takiben vajinal ultrason ve aspirasyon iğneleri ile bu yumurtalar toplanır. Eş zamanlı olarak seminal sıvıdan ayrılmış eş spermleri ile labaratuvar ortamında döllenme sağlanır. Oluşan embriyo transfer kanülü ile rahme yerleştirilir.

Tüp Bebek
Tüp Bebek Nasıl Yapılır

Gebelik Takibi Nedir?

Gebelik takibi, gebeliğin başlamasından doğuma kadar geçen 9-10 aylık süreçte anne adayının Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı tarafınca düzenli kontrollerinin yapılmasıdır.

Gebelik sırasında hangi testler ve takipler yapılır?

  • İlk trimester (ilk 3 ay) testleri,
  • İkinci üç aylık dönemde (ikinci tirmester) yapılan testler,
  • Üçüncü üç aylık dönemde (üçüncü trimester) yapılan testler.
  • İlk Trimester Gebelik Takibi

Erken dönem gebeliklerde kalp atımı transvajinal USG ile 6. gebelik haftasından itibaren belirlenebilir.

4 Boyutlu Ultrason (4D)

3D ultrason ile anne karnındaki bebeğin hareketsiz görüntüsü elde edilirken, 4D ultrason ile aynı görüntü canlı, yani hareketli olarak elde edilebilir.

Cinsiyeti öğrenmek amacıyla yapılan 4 boyutlu ultrason, en erken 13 haftada yapabilir. Daha önceden yapılmış görüntülemede elde edilen sonuçların yanılma payı yüksek olacaktır. İyi bir görüntü elde etmek için  4 boyutlu ultrason, 20 ila 26.haftalar arasında yapılır.

4 Boyutlu Ultrason (4D)
Rahatlıkla bana sorabilir,
isterseniz randevu alabilirsiniz!

Jin. Op. Dr.
Nursen Dörücü

Kürtaj ve Kadın Hastalıkları Uzmanı